Devekuşları Başlarını Neden Kuma Gömerler?

Kaynağı tam olarak bilinmeyen bir inanca göre devekuşu gelen saldırılara karşı korunmak için başını toprağa gömdüğü iddia edilmektedir. Fakat uzun süre süren araştırmalar deve

kuşlarının bu kadar aptal olmadıklarını defalarca ortaya koymaktadır. Aslına başlarını tam anlamıyla kuma gömmezler sadece yanlış gözlemler ile deve kuşlarının başlarını toprağa gömdüğü sanılmaktadır.
Yapılan araştırmalar sonucunda deve kuşları başlarını bir çok nedenden dolayı toprağa gömmektedirler. Bunların başında yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak gelmektedir. Boyunları uzun olan bu kuşların yer ile teması sırasında etrafı tehlikelere karşı koruduğu ise kesindir. Bir diğer araştırma sonucu ise deve kuşlarının gelen tehlikeleri yere kulağını dayayarak duyma çabasıdır. Bunun sonucunda duyulan farklı bir ses ile devekuşu ortamdan çok hızlı bir şekilde uzaklaşabilmektedir.
Bazı araştırmacılar ise deve kuşlarının o anda yavrularını saklamak için kuyular açmaya çalıştığı kanısına varmışlardır. Fakat deve kuşları vücut  ölçüleri ile ormanların ürkütücü hayvanları arasında yerini alabilmektedir. 100-150 kiloluk ve üç metrelik boyları ile bir çok canlı ile mücadele edebilmektedirler. Özellikle tehlike anında 50 kilometre hız ile kaçabilen devekuşları çok hızlı ve seri tekmeler atarak tehlile anında düşmanlarını caydırabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder