İnsanlar Niçin İçki Kadehlerini Tokuştururlar ?

Bu konuda iki ayrı açıklama vardır. 1) İnsanların beş duyusunu tatmin
amacıyla şarap kadehini sofrada çin sesiye tokuşturmak. Şarabın rengi,
görme; diliyle tat alma; burunla koklama;eliyle dokurma,ve çin sesiyle
isitme. Sarap bütün duygulari tatmin eder anlamini tasir. 2)Antik
çaglarda bir insanin düsmanini yemege davet edip,ona zehirli içki
sunmasi dogal sayiliyordu. Ev sahibi içkinin zehirsiz oldugunu
kanitlamak için kendi içkisini havaya kaldirir ve misafirin içkisinden
bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi. Sonra ayni anda
içkilerini içerlerdi. Misafir böyle durumda ev sahibine güvenini
göstermek için kadehini ev sahibinin yukari kaldirdigi kadehe hafifçe
vurur, çin sesiyle içkiyi denemeye gerek olmadigini gösterirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder