Dünyanın En Değerli Maddeleri Nelerdir?

örümcek zehri
Almanya’da yayın yapan ve bir çok satış rekoruna imza atmış ünlü gazete Bild am Sonntag yaptığı araştırma sonucunda Dünya üzerinde bulunan en pahalı 5 maddeyi sıralamıştır. Bu maddeler pahalı oluşlarının yanında bir çok ilginçliği de beraberinde getirmiştir.
Maddelerden ilki örümcek zehridir. Bu maddenin 1 gramıyla dahi bir çok şey yapılabilir. Satışında 1 gramının yaklaşık değeri 65bin Euro’dur. Bu zehir örümceklerden sağılarak elde edilir ve labaratuvar ortamlarında kullanılarak ilaç üretiminde yer alır.
kuyruk yıldızı tozuBoğa sipermi yine en pahalı maddeler arasında yerini almaktadır. Yoğunlaştırılmış şekilde 1 gramı yaklaşık 55 Bin Euro etmektedir.
Kuyruk yılıdız Tozu ise en pahalı maddelerin içinde bulunan en pahalı maddedir. Uzayda toplanan bu tozun 1 gramının değeri ise yaklaşık olarak 30 Milyar Euro’dur. Bu tozun güneş sistemiyle birlikte var olduğu konusunda bir çok kez iddialar ortaya atılmıştır.
beyaz trüfBeyaz trüf mantarı ise yenilebilen en pahalı yiyecekler arasında yerini aldı. Bu maddenin bulumunda onlarca köpek görev almıştır. Büyük bir araştırma sonucu ortaya çıkan mantarlara sahibi kilosu için 85 Bin Euro vermiştir. Yani mantarın 1 gramı yaklaşık 80 euro etmektedir.
yasemin çiçeği
Yasemin çiçeği yağı esansı Fransa’da oldukça değerli olan bir maddedir. Bu madde onlarca dönümlük arazinde yaklaşık 1 kaç damla çıkması ile elde edilir. Satışlarından elde edilen gelir ise yine diğer maddelerde olduğu gibi dudak uçuklatmakta. Yasemin çiçeği yağının 1 kilosu yaklaşık 60 Bin Euro değerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder