Neden Farklı Diller Ortaya Çıkmıştır?

lisanDünyamız her geçen daha da büyümekte ve yeni bireylerin katılması ile daha da kalabalıklaşmaktadır. 6 milyar insanın yaşadığı gezegenimizde yaklaşık 3000 dil konuşulmakta ve insanların iletişimi bu diller sayesinde olmaktadır. Örneğin Hindistanda yaklaşık 800 dil konuşulmaktadır. Bu diller coğrafyada her 12 kilometrede bir değişmekte ve insanların farklılaşması ile daha da birbirinden bağımsız bir hal almaktadır.
Nüfusu 1 milyardan fazla olan Çin’de ise batı ve doğuda kullanılan diller birbirinden oldukça uzaktır. Yani batıdan doğuya giden bir Çinli insanlarla anlaşmakta büyük bir zorluk çeker. Bu kadar fazla dil varken 1 milyondan fazla kişinin kullandığı dil sayısı ise 30 taneyi geçmemektedir.
Peki bu kadar fazla dil nasıl meydana gelmiş ve farklılaşmalar ortaya çıkmıştır? Medeniyetler ilk olarak tarih öncesinde aynı dili ve anlaşma yöntemlerini kullanmışlardır. Fakat coğrafi ve ekonomik nedenlerle başlayan göçler dillerin farklılaşmasını sağlayan en önemli faktör olmuştur. Asyaya,  Afrikaya ve diğer bölgelere göç etmeye başlayan insanlar yaşadıkları coğrafyanın kültürlerinide dillerine katarak yeni ve birbirinden oldukça farklı diller meydana getirmişlerdir.
Fakat diller ne kadar birbirinden farklı gibi görülse aslında birbiri ile bağlı oldukları bir çok ortak noktada bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder