Sabahları Neden Ağız Kokar?

İnsanlar sosyal hayatlarında sürekli bazı sorunlarla karşılaşırlar bu sorunların başında ise yaşadıkları sağlık problemleri gelebilir. Bu sağlık problemleri insanların sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu olumsuzlukların sonucunda ise iş hayatında sıkıntı çeken kişiler farklı yollar deneyerek bu sorunların üstesinden gelmeye çalışırlar.
Ağız kokusu da sosyal hayatta insanların başına gelebilecek en büyük sorunların başında gelmektedir. Özellikle rahatsız edici boyutlara gelen bu koku giderilmesi de bir okadar zordur. Ağız kokusunun bilimsel olarak 3 nedeni vardır. Ve bu nedenlerin tedavisi için bir çok yöntem hala bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkamamıştır.  Tedavi süresince yaşanılan problemler bu sorunların çözünememesinin asıl nedenidir.
Ağız kokusunun asıl nedenlerinden birincisi keton cisimlerinin parçalanmasından dolayı ortaya çıkmaktadır. Bu tür oluşumlar aslında şeker hastalığının bir habercisidir. İkinci olarak ağız kokusuna neden olan faktör diş çürükleridir. Son olarak ağız kokusuna neden olan faaliyet ise yenilen yiyeceklerin ağızda kalması bu yiyeceklerin temizlenmemesidir.
Fakat gün içinde bu tür etkileri azaltmak için bir çok faaliyet ardı ardına gerçekleştiriyoruz. Bunun sonucunda ise ağız kokusu minumum bir seviyeye gelebilmektedir. Uyku halinde ise bu tür faaliyetlerin hiç biri yapılamamakta ve bu faaliyetlerin yapılmaması sonucunda ise ağız kokusu artmaktadır. Bu tür kokulardan korunmanın aslında bir çok yolu vardır en etkili sonucu almak için ise bireylerin uyumadan önce dişlerini fırçalaması ve sonra  yatmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder