Sinekler Kışın Nereye Gider?

 Özellikle yaz aylarında günün her saati bizi rahatsız eden bu böceklerin yaşam şekilleri aslında bir hayli ilginçtir. Acaba bu kadar ilginç olan yaşamlarında bu böcekler neler yapmaktadırlar?
Sinekler sıcaklık değişiminden çok çabuk etkilenen ve hemen tepki veren canlılardır. Bulutun arkasına giden güneş bile sinekler için büyük bir tehlike olabilir. Özellikle kış aylarında sıfırın altında yaşama şansları genellikle çoğunun yoktur. Sadece yavru ve lavra dönemindeki sinekler kış döneminde korunarak yazın evlerimiz de cirit atmaya başlayabilir. Bu da bize evlerimizdeki sineklerin bir önceki yılın sinekleri olmadığı doğrusuna ulaştırır.
Sivrisinekler ise yine aynı şekilde gecenin sadece 2 saati aktif olarak insanlara zarar verebilirler. Peki geriye kalan 22 saat boyunca bu böcekler neler yapmaktalar? Genellikle ağaç yapraklarında, nemsiz alanlarda ve odalarımızın loş bölgelerinde dinlenen bu böcekler boyutları ve yapıları ile kolay kolay farkedilemezler. Gün içinde topladıkları enerji sayesinde saldılarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder