İlk İnsanlar Kaç Yıl Önce Vardı?

ilk insan kemikleri
İnsanoğlunun merak ettiği en önemli sorulardan biride mutlaka  insanoğlunun kaç yıldan beri dünya üzerinde yaşadığıdır. Bu soru çeşitli tarih bilimcileri tarafından ortaya atılmış ve çeşitli cevaplar ortaya çıkmıştır. Özellikle tam anlamıyla insan gibi yaşamaya başlanılması mı yoksa başka bir kriter mi bu soruya doğru cevap verecektir.
Tarih bilimcileri ulaştığı veriler ve araştırmalarının sonucunda ilk insan türü olan Australopithecusların bundan tam 3 milyon yıl önce yaşadığını ortaya koymuştur. Bu kalıntılar Afrika bölgesinde ortaya çıkmış ve ilk insanların bu bölgede yaşayabileceği sonucunu çıkarmamıza neden olmuştur.
Tam anlamıyla ateş yakabilen ve insancıl faaliyetlerde bulunabilen tür olan H. erectuslar bundan tam 1.5 milyon önce yaşamını sürdürmektedir. İlkel özellikleri hala üzerinden taşıyan bu grubun bazı kesimlerinde yamyamlık devam ediyordu.
İnsanlığın gerçek anlamda tam olarak bugünkü yapısını alması ise bundan 90000 yıl önce olduğu da yine aynı bilim insanları tarafından ortaya atılmıştır.

7 yorum:

  1. Burda ilk insanların çok farklı olduğu söylenmeye çalışılıyor zannederim. Zamanla yapısında değişiklik olduysa demek önceden farklı bir şeydi

    YanıtlaSil
  2. Burda ilk insanların çok farklı olduğu söylenmeye çalışılıyor zannederim. Zamanla yapısında değişiklik olduysa demek önceden farklı bir şeydi

    YanıtlaSil