Siyah Tenli İnsanlarda Neden Renkli Göz Olmaz?

siyah zenci gözüBiyoloji konusu ve genetik bilimi ile insanların gelecekte ne hal alacağını uzun yıllar boyu araştıran bir bilim dalıdır. Bu bilime göre insanların atalarından gelen özellikle bazı değişikliklere uğrayarak yeni bireylerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu yeni özellikler yeni varyasyonlar ile bir çok hal değiştirip yeni haller alabilir.
İnsanlarda meydana gelen saç renkleri, göz renkleri veya ten renkleri bu değişikliklerin meydana getirdiği sonuçlardır. Bu sonuçlar farklı renklerde ve tenlerde insanların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Ortaya çıkan bu değişiklikler farklılıkların doğmasına da neden olmaktadır. Yapılan araştırmalarda bu tür farklı genlerin milyonlarca olduğu yapılan deneylerle defalarca ortaya çıkarılmıştır. Bu deneyler insanların değişik genlerle değişik hallere büründüğü yargısını ortaya çıkarmıştır.
Peki siyah tenli insanların renkli göze sahip olamamalarının nedeni nedir? Siyah tenli olan insanların genleri açık renkli tenli insanlara göre daha baskındır. Normalde siyah tenli olan bir bireyde de renkli göz geni bulunur fakat diğer koyu renkler daha baskın olduğu için ortaya yine kahverengi veya siyah renkli gözün çıkması ile sonuçlanır.
Açık tenli insanlarda renkli gözün oluşma sebebi de tam olarak böyledir. Açık tene sahip olan bireylerde koyu göz rengi taşıyan genler çekinik halde bulunur. Yine yukarıda anlattığımız gibi siyah renk veya kahverengi renk geri planda kalırken yeşil veya mavinin farklı tonları açık tenli insanlarda ortaya çıkabilir.

1 yorum:

  1. İlginç, pratik, faydalı ve benzeri birçok konu hakkında bilgiler bulabileceğiniz bağımlılık yapan dopdolu bir sitedir: www.bunubiliyormuydunuz.com

    YanıtlaSil